Hallberg-Rassy Connectie op Instagram

HRC nieuws

 

Hallberg-Rassy Connectie nu ook op instagram aanwezig en heeft inmiddels ruim 240 volgers

Mogelijk hebben jullie het al gezien. Sinds deze week is de Hallberg-Rassy Connectie ook op Instagram aanwezig. Marloes Andreas (HR 43 Windfinder) is bereid gevonden om de rol van HRC social media redacteur in te vullen en heeft voor de Hallberg-Rassy Connectie inmiddels twee accounts aangemaakt, te weten: een voor iedereen toegankelijk publiek account en een alleen voor leden toegankelijk members account. Onderaan deze mail staat een nadere toelichting op de doelstelling en werking van de HRC Instagram accounts.

Wil je ook een foto of filmpje plaatsen?

Op de HRC instagram accounts kunnen alleen foto’s en filmpjes worden geplaatst door de beheerders. Dit zijn Marloes (redactie social media), Madeleine (ledenadministratie) en Mira (webmaster). Zij beoordelen en plaatsen de foto inclusief toelichting op Instagram. Als je als lid een foto of filmpje (maximaal 5 tot 6 minuten) wilt plaatsen op het publieke of members deel, mail deze foto of video met vermelding van Instagram public of members, scheepsnaam, plaats van opname en type schip naar Marloes via socialmedia@hallbergrassyconnectie.com
 

Publiek account gericht op alle Hallberg-Rassy eigenaren

Het publiek account hallberg_rassy_connectie is erop gericht om Hallberg-Rassy eigenaren die een eigen instagram account hebben maar nog geen lid van de Hallberg-Rassy Connectie zijn, te inspireren via onze foto’s en filmpjes op Instagram. Via deze foto’s kunnen zij eenvoudig doorlinken naar onze website en het pad inslaan om ook lid van de Connectie te worden. Op deze wijze bereiken we wereldwijd een groot aantal HR-eigenaren. Door de HRC social media redactie worden alleen fraaie zeilfoto’s gepubliceerd zonder dat hierop personen staan afgebeeld. Uiteraard kunnen leden wél foto’s van de eigen boot waarop de crew (gedeeltelijk) zichtbaar is voor het publieke account beschikbaar stellen.

 

Members deel

Naast het voor een ieder toegankelijke publieke deel hebben we ook een besloten account hallberg_rassy_members op instagram waar leden foto’s aan elkaar kunnen laten zien. Dit deel werkt voor leden via het peer-peer principe. Met andere woorden: je moet via instagram eerst een ander lid ‘volgen’ om elkaars foto’s te kunnen zien. Hierin heeft de HRC geen rol. Door als lid het Instagram hallberg_rassy_members account te volgen kan je de foto’s zien die de leden via Marloes op members hebben laten plaatsen.Voor de goede orde merken wij op dat op het publieke account en het members account van de HRC de eigen foto’s en filmpjes van de volgers van deze accounts niet zichtbaar zijn. 

 

Gebruik van eigen instagram account

Aangezien onze vereniging en website op het lidmaatschap van de boot is gebaseerd, heeft het de voorkeur als je als lid ook een boot-instagram account aanmaakt. Dit is echter geen noodzaak, je kan desgewenst ook je privé instagramaccount aan een of beide HRC instagram accounts koppelen. Dan is het volgen van elkaar wel wat lastiger omdat bij het ontbreken van de scheepsnaam de naamcodering van het instagram account mogelijk niet altijd meteen voor een ieder duidelijk is. 
 

Wil je hulp?

Tijdens ons captains dinner in Antwerpen op 16 November zullen we in de sociëteit van de RYCB een hoekje inrichten waar je toelichting en uitleg kan krijgen en waar we je ook kunnen helpen om je instagram accounts in te regelen. 

 

     

 

Geef een reactie