Doe mee met de 40 mijl van Bru – met een eigen HR klasse bij voldoende animo!

Algemeen nieuws

De organisatie van de 40 mijl van Bru zet zich ieder jaar in om een fenomenale doublehanded zeilwedstrijd op te zetten voor zeilers op het Grevelingenmeer. Niet alleen voor de geoliede wedstrijdteams, maar juist ook voor de toerzeilers onder ons. De 40 mijl van Bru heeft ieder jaar zes ongemeten klassen, waar Hallberg Rassy-zeilers meer dan welkom zijn. Dit jaar vindt de wedstrijd plaats op zaterdag 26 mei.

Wat te verwachten?
Mooie banen, waarbij kruisrakken afgewisseld worden met boeirondingen waar misschien wel de winst gepakt kan worden. Samen met je zeilpartner in crime zeil je veertig sportieve mijlen, met een start vanaf Jachthaven Bruinisse. Onze doublehanded zeilwedstrijd groeide uit tot een sportief fenomeen, maar ook alles rondom het zeilen staat bekend als volledig verzorgd. Twee nachten liggen in de fijne Jachthaven Bruinisse, een kleine, maar o zo gezellige, borrel op de vrijdagavond, de bolus met koffie bij het palaver en een lunchpakket voor onderweg. Bij terugkomst staat de steigerborrel klaar en wordt het luxe buffet geprepareerd, waarop een avond met livemuziek volgt verzorgd door het Zeeuwse Copycat. Tot in de kleine uurtjes wordt er gedanst, geproost en her en der natuurlijk de overwinning gevierd.

Om het extra uitdagend te maken voor de Hallberg Rassy-zeilers wordt er een speciale Rassy-prijs uitgereikt aan het overall winnende doublehanded team. Een eer die heel wat jaren houdbaar is.

Wat je verder nog moet weten.
Je kunt aan de 40 mijl van Bru meedoen met een scherp jacht vanaf acht meter. Het inschrijfgeld bedraagt 90 euro, waarvan elk jaar 5 euro gedoneerd wordt aan de KNRM, die een belangrijke rol spelen in veiligheid bij de doublehanded wedstrijd. Voor de zeilers is verder alles geregeld, vrienden en compagnons zijn natuurlijk ook van harte welkom op het feest. Schrijf jezelf en zeilpartner in crime in via www.40mijlvanbru.nl. De inschrijving sluit op zondag 20 mei aanstaande. Wacht niet te lang, zodat de rekenmeesters ruim de tijd hebben om een juiste rating te bepalen. Er is plaats voor maximaal 200 schepen.

De organisatie hoopt de Hallberg Rassy-teams te verwelkomen op zaterdag 26 mei aan de start!

3 reacties op “Doe mee met de 40 mijl van Bru – met een eigen HR klasse bij voldoende animo!

  1. Wij hebben onze HR 40 “Calanche” ingeschreven; we (Pa en zoon) doen al een aantal jaren mee en vorig jaar bewezen dat je ook met een HR kunt winnen in je klasse!! Daarnaast is het een bijzonder leuk evenement, strak georganiseerd en goed verzorgd met een gezellige BBQ en feest aan het einde van de wedstrijddag.
    Voor de wedstrijd zelf hoef je geen stress te hebben, de start is meestal niet heel chaotisch en een minuutje later starten op een wedstrijd van een uurtje of zes is acceptabel (tenzij je met een fanatieke zoon vaart). Als je eenmaal bent gestart is het niet veel drukker om je heen dan op een mooie zondagmiddag op de Grevelingen!
    Kortom, gewoon inschrijven en genieten van een sportieve uitdaging!!

Geef een reactie